Tresnitt lånt av Turid Eidnes ©

OM OSSVi som står bak Encanto Second Hand er en ganske gjennomsnittlig familie på 5.  Ukene består av jobb, skole, fritidsaktiviteter og fritid. Barna vokser og endrer både interesser og behov, ofte raskere enn vi ønsker. Vi føler derfor at vi hele tiden er på leting etter noe vi trenger...til ett eller annet.  Så hvorfor gå i gang med dette konseptet?


Vi har ganske lang erfaring med å kjøpe brukt, og vi benytter oss ofte av de markedsplassene som finnes online. I tillegg kjøpes det ofte nytt også, Da samler det seg jo fort opp en overflod av klær og annet.

Tanken er jo hele tiden å få lagt ut annonser og få solgt det som vi ikke bruker lenger, men som mange vet kan dette ofte være et håpløst tiltak...og tidsklemma gjør det ikke enklere.


Det skal fotograferes, sorteres og annonseres. Deretter skal man følge opp kjøpers spørsmål, bud og kommentarer. Til slutt, dersom man har fått til et salg, så skal det avtales henting, levering eller sending.


Oppdagelsen...


Høsten 2021 leste vi en avisartikkel om et nytt konsept. Eller, konseptet var kanskje nytt for oss, men hadde da allerede eksistert i Norge i noen år. Det var en ny type bruktbutikk hvor man leier seg en plass (stand) og lager sin egen lille butikk. Artikkelen omhandlet en butikk i Drammen.


Vi gikk online og fant at nærmeste tilbud var i Moss. På tross av noe lang reisevei måtte vi bare teste det, og allerede etter første måned visste vi at dette var noe helt spesielt. Vi startet allerede da å snakke om hvor fantastisk det hadde vært å ha noe sånt i vårt eget nærområde.

Ideen om Encanto Second Hand var født.


Encanto...


Å starte butikk er ikke gjort på 1 - 2 - 3

Det er både tidkrevende og ofte litt frustrerende.

Lokalet og beliggenheten er viktig. Vi ønsket å være sentrale, særlig for beboere i Fredrikstad-Sarpsborg og områdene rundt. Besøkende skal kunne nå oss både gående, kollektivt eller med bil og adkomsten skal være tilrettelagt både gående og rullende.


Vi føler oss kjempeheldige som har fått plass i et flott lokale midt i Dikeveien, i 2. etg. ved siden av bruktbutikken NLM Gjenbruket. Nede i 1 etg. ligger i dag bl.a. butikkene T.hansen og Jem & Fix.

Tusenvis av handlende beveger seg daglig gjennom dette populære handelsområdet.


Vi håper at butikken vår blir tatt godt imot og at så mange som mulig vil besøke oss og oppleve magien ved å kjøpe og selge sine varer. Gjenbruk er i vinden som aldri før, og med de kraftige prisstigningene på det meste nå er dette både et økonomisk grep for husholdningen og samtidig en hjelpende hånd til miljøet.


Velkommen skal dere alle være! YOU CAN NEVER GO WRONG

Stick to Classics

WHAT'S HOT NOW?

Sustainable Bags