VÅRE VILKÅR OG BETINGELSER


Bestilling

Standen kan reserveres via en link på vår hjemmeside www.encanto.no, eller i butikken.


Angrerett og reklamasjon

Når du bestiller en stand hos Encanto Second Hand, har du 14 dagers angrerett. Hvis du ønsker å benytte angreretten, skal du møte opp i butikken og her vil du få dine penger tilbake. Bemerk vennligst at dette gjøres innen 14 dager etter din booking. Hvis din leieperiode starter innenfor 14 dager fra bookingen, bekrefter du herved at du fraskriver deg din 14 dagers angrerett. Uansett når du har booket, kan du ikke angre hvis det er mindre enn 14 dager til din leieperiode begynner. Alle varer blir solgt "som de er " og det er derfor ikke mulig å returnere eller reklamere på varer.


Pris

Prisene våre som er angitt på nettsiden er inkl. mva.


Salgsgebyr

Salgsgebyret er vanligvis på 20 % og dette trekkes automatisk fra det totale salget før hele overskuddet utbetales til leietaker av standen etter periodens slutt og overføres til din bankkonto innen maks.1 uke etter at leieperioden er avsluttet.

Hvis du forlenger din leieperiode kan vi utbetale ditt overskudd oftere eller etter avtale.

Noen tjenester kan ha et avvikende salgsgebyr, men dette fremkommer tydelig i beskrivelsen der det gjelder.


Næringsdrivende

Dersom du som leietaker av stand har tenkt å drive virksomhet via standen, er du selv ansvarlig for å rapportere korrekte opplysninger til skatteetaten. Encanto Second Hand vil gjerne få opplyst ved bestilling om du er en momsregistrert bedrift, da vi plikter å påse at mva på ditt salg fremkommer på kundens kvittering.


Betalingsmåter

Leier du hylleplass hos Encanto Second Hand har du mulighet til å betale kontant eller med Visa, Mastercard og Vipps. 


I LEIEPERIODEN

Oppstart


Når du har betalt og leid en hylleplass kan du komme 1 time førstengetid dagen før leieperiodens start og sette opp innholdet i din hylle. Alle som leier hylleplass må fremvise legitimasjon før de får lov til å henge opp varer. Dersom du ikke har mulighet til å komme 1 timer før, er det også mulig å komme første dagen av din leieperiode. Encanto Second Hand kan uten varsel leie ut stand til noen andre dersom du uten forhåndsavtale ikke har stilt frem varene dine innen slutten av leieperiodens første dag.

Det er ikke mulighet til å flytte på hyllene. Ingenting skal settes fast på hyllen, men du er velkommen til å «pynte» den og henge opp evt. informasjon om innholdet (str, klesmerker etc.). Du skal kun plassere ting på din egen hylle. Plassering andre steder i lokalet gjelder kun etter avtale med personalet. Encanto Second Hand har rett til å eventuelt fjerne varer utenvarsel hvis de er feilplassert. Encanto Second Hand kan velge og flytte varer til egne «tema-stander» for å oppnå bedre salg. 


Påfyll av klær
‍Du kan følge med på vår app og se hvor mye som blir solgt. Dersom du ønsker å fylle på med klær - registrerer du de nye varene og henter prislapper i butikken når du kommer for å fylle på. Det koster kr 10,- pr ekstra prisark.


Sikring av varene dine?

Lokalet er video overvåket, og vårt personale er ekstra oppmerksomme for butikktyver. Encanto Second Hand kan ikke stilles til ansvar for varer som blir stjålet, mistet eller ødelagt, og Encanto Second Hand er ikke erstatningspliktig ved brann- og vannskade. I forbindelse med brann, vann eller innbrudd kan din innboforsikring eventuelt dekke ditt tap – kontakt ditt forsikringsselskap for mere informasjon.


Eiendomsrett

Som leietaker av standen er du alene ansvarlig for å ha uinnskrenket eierskap og rett til å selge varene på standen, og det er ikke tillatt å selge ulovlige kopivarer, sikkerhetsforringende varer, tobakk, alkohol, mat, våpen, fyrverkeri, pornografisk materiale eller noe annet som våre ansatte anser som upassende. Vi ønsker ikke å ha varepartier kjøpt på EBay, Wish etc. med henblikk på videresalg i Encanto Second Hand. Det er heller ikke tillatt å legge visittkort eller annen markedsføring på standen. Overtredelse vil medføre bortskaffelse av disse varer og effekter uten varsel. Personalet har dessuten rett til å avvise eller bortskaffe varer, som vurderes skadelig for butikkens standard, som f.eks. møkkete, illeluktende eller uhygieniske varer.


Prismerking

‍Når du booker en hylleplass hos Encanto Second Hand registreres alle varer online. Når du registrerer varer er det viktig med en beskrivelse av varen for å unngå svindel. Beskrivelsen skal inneholde merke, størrelse, farge, pris og gjerne kjennetegn. Eksempel: «Brun Zizzi bukse m/strikk str M, 150kr». Varebeskrivelsen er også en god hjelp til deg selv når du skal ha oversikt over solgte varer online. Alle varer må være merket med prislapp og strekkode som blir utdelt ved oppsett av hyllen.


Varer uten prislapper

Hvis en vare mister sitt prismerke eller finnes i butikken etter at leieperioden er slutt, vil den bli fotografert og plassert på vårt bakrom. Det er derfor fornuftig å holde øye med, om man gjenkjenner saker og ting fra våre fotografier – også etter opphørt leieperiode, da mange ting først dukker opp, når andre standleiere pakker sammen. Varer uten prismerker oppbevares i avdelingen i minimum 14 dager, hvor de etter det tilfaller Encanto Second Hand, som fritt kan donere, bortskaffe eller selge dem.


Fylling og rydding av standene


Du er som utgangspunkt selv ansvarlig for din stand, og du er velkommen til å fylle opp med varer så ofte du ønsker. Det koster 10kr for å skrive ut ekstra prismerker (40 stk/ark) når du vil tilføye flere varer på din stand. Du har også mulighet for å kjøpe ekstra service, hvor vi rydder opp på din stand.


Endring av pris
‍Ønsker du å endre prisen på en eller flere varer underveis i leieperioden MÅ/SKAL du ta kontakt med personale. Det er ikke mulighet for å streke over priser selv da dette ikke blir registrert i kassen.


Salg på din stand


Du har mulighet for å ha salg på din stand. Du skal bare informere personalet om dette, så de kan registrere rabatten i kassasystemet. Salgs-skilter kan lånes av personalet.


NÅR LEIEPERIODEN ER OVER


Tømming av stand

Innholdet i hyllen skal pakkes ned senest en time før stengetid på leieperiodens siste dag. Når du skal pakke ned hyllen din må du ha med legitimasjon. Har du ikke mulighet til å pakke ned hyllen din kan du bestille nedpakking av personalet for 150,-. Ved nedpakking skal prismerker og alarmer sitte på varene, og før du forlater butikken skal du gå gjennom kassen for kontroll og fjerning av alarmer. Har du ikke pakket ned hyllen i tide følger et gebyr på 300,- for nedpakking gjort av personalet uten avtale. Vi oppbevarer varene i én uke, hvor Encanto Second Hand deretter har rett på varene. Eventuelle gebyrer vil bli motregnet i ditt samlede salg. 


Utbetaling av ditt overskudd
Encanto Second Hand utbetaler 80% av det samlede salg til deg. Utbetalingen skjer direkte til din Bank Konto. Av hensyn til personalets sikkerhet oppbevarer vi ikke store mengder med kontanter i butikken, og vi kan ikke garantere å kunne utbetale din fortjeneste i kontanter. Hvis noen av dine gjenglemte varer blir solgt i butikken 3 dager etter leieperiodens opphør, skylder Encanto Second Hand deg penger etter avregningen. Utbetalingen av fortjenesten skal skje senest 10 dager etter leieperiodens opphør (med forbehold om noe forsinkelser forbundet med ferieavvikling).


Fortrolighetspolitikk

Forretningen forstår og respekterer viktigheten av privatliv på internett. Forretningen vil ikke avsløre informasjon om kunder/brukere til en tredje part, med mindre det er nødvendig for å implementere en transaksjon. Forretningen vil ikke selge ditt navn, adresse, e-mail adresse, kredittkort eller personlig data til noen tredjepart uten din forutgående tillatelse.


ANDRE FORHOLD


"Hvis du ødelegger noe - så kjøper du det". Dersom en besøkende ved et uhell eller på annen måte ødelegger en standleiers gjenstand, oppfordrer vi den besøkende til å kjøpe varen slik at Standleieren ikke lider noe tap.


Encanto tar normalt 20 % salgsgebyr på solgte varer, og vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer og utarbeide tillegg til disse vilkårene. Det vil forekomme andre gebyrsatser på enkelte tilleggstjenester.